Αρχική Lifestyle Ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τοπία μετέωρου χρόνου» της Σωτηρίας Αλεβίζου

Ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τοπία μετέωρου χρόνου» της Σωτηρίας Αλεβίζου

44
0

Αρχική/Lifestyle/Ατομική έκθεση ζωγραφικής με τίτλο «Τοπία μετέωρου χρόνου» της Σωτηρίας Αλεβίζου

Η αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος παρουσιάζει την πρώτη ατομική έκθεση της Σωτηρίας Αλεβίζου με τίτλο «Τοπία μετέωρου χρόνου», σε επιμέλεια του Ιστορικού Τέχνης Παντελή Τσάβαλου. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 17:30-22:30, και η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 21 Οκτωβρίου 2023.

Με σήμα κατατεθέν τη γραμμή και το σχέδιο η Σωτηρία Αλεβίζου δημιουργεί τοπία που το συναίσθημα ξεχειλίζει, εμπνευσμένα από τη φύση γύρω μας αλλά αποδοσμένα με έναν τρόπο απόλυτα ξεχωριστό και μοναδικό. Η φύση και η ανθρώπινη φιγούρα μπλέκονται μέσα σε ένα χρόνο που αιωρείται, κρύβοντας παράλληλα βαθύτερα νοήματα για την ανθρώπινη ύπαρξη. Παρατηρώντας κανείς τα έργα της νιώθει μια έντονη συγκίνηση για τον χρόνο που τρέχει προκαλώντας μας την ανάγκη συνεχώς να τον δαμάσουμε.

Καθώς ο χρόνος μας προσπερνάει δημιουργεί την αίσθηση της στασιμότητας, της ακινησίας και μιας προσωπικής ματαίωσης ότι θα τον νικήσουμε.

Η Σωτηρία Αλεβίζου καταθέτει με την τέχνη της τον εαυτό της, τις σκέψεις, τις ανησυχίες και τις επιθυμίες της με μια καθηλωτική ευαισθησία που τη χαρακτηρίζει και αν μη τι άλλο παρασέρνει τον θεατή σε μια πραγματικότητα διαφορετική αλλά εξαιρετικά ελκυστική.

Γράφει ο Παντελής Τσάβαλος

Ο Ιστορικός Τέχνης Παντελής Τσάβαλος μεταξύ άλλων αναφέρει για την έκθεση: «Τα έργα της Σωτηρίας Αλεβίζου κινούνται με άνεση και ευαισθησία σε όλες αυτές τις πολλαπλές φύσεις του σχεδίου. Εκ πρώτης όψεως φαίνεται να καταγράφουν όψεις τις πραγματικότητας, μοιάζουν με τοπία. Κορμοί δέντρων, κλαδιά, φυλλωσιές, άνθη, όλα αποδίδονται με σχεδιαστική δεινότητα και λεπτομέρεια που μαρτυρά οξυμένη παρατηρητικότητα, αυξημένη ευαισθησία και ενσυναίσθηση, καθώς και μια βαθιά εσωτερική ανάγκη να διατηρηθούν μέσω της καταγραφής αυτές οι μικρές, αλλά πολύτιμες στιγμές της ζωής ενός ζωντανού οργανισμού» και συνεχίζει λέγοντας « Αποτελούν τα τοπία ενός μετέωρου χρόνου, μέσα στον οποίο η φύση και ο άνθρωπος είναι ένα ταυτόσημο, οντολογικό σύμπαν το οποίο προσπαθούν να διαμορφώσουν σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες τους και ενάντια στις αντιξοότητες της φευγαλέας στιγμής που αλλάζει διαρκώς.»

Σύντομο Βιογραφικό:

Η Σωτηρία Αλεβίζου γεννήθηκε το 1968 στη Χαλκίδα. Μαθήτευσε στο Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας του Δημήτρη Μυταρά, ζωγραφική με τους Γιάννη Αδαμάκο, Άγγελο Αντωνόπουλο και Ιστορία της Τέχνης με τη Βασιλίκα Σαριλάκη και τον Παντελή Τσάβαλο. Το διάστημα 1993-1996 διδάχτηκε ζωγραφική από τον Εδουάρδο Σακαγιάν, Βυζαντινή Αγιογραφία από τους Γιάννη Καρούζο, Κώστα Μαρκόπουλο και Χρήστο Λιόνδα και Θεωρία Τέχνης από το Νίκο Ζία και Ιωάννη Καρατζόγλου στη σχολή Ι.Μ Πειραιά.

Το διάστημα 2003-2006 διδάχθηκε Βυζαντινή Αγιογραφία από τον Γιώργο Κόρδη στην «Εικονουργία». Έχει πάρει μαθήματα βασικού σχεδίου με την Ελένη Ζούνη και ακουαρέλας με τη Ρουμπίνα Σαρελάκου. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεμινάρια Αγγειοπλαστικής – Κεραμικής και Αρχαιολογίας. Από τον Ιούλιο του 2021 συμπράττει με τη συλλογικότητα εικαστικών καλλιτεχνών ARC (Art Revisited Collective). Έχει λάβει μέρος σε ομαδικές εκθέσεις, έργα της βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα. Ζει και εργάζεται στη Χαλκίδα.

Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι Art22, Art views, Axia news.
Χορηγός οίνου Μέγα Σπήλαιο

Ιnfo:

Ημέρες και ώρες λειτουργίας: Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή 11:00 – 14:30 & 17:30 – 20:30
Τετάρτη 11:00-17:00, Σάββατο 11:00-16:00
Κυριακή, Δευτέρα κλειστά
Αίθουσα τέχνης Τεχνοχώρος
Λεμπέση 12, Αθήνα | metro Ακρόπολη
Τηλέφωνο 211 182 38 18
www.technohoros.org

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr