Θριάμβος και Πρόκληση για την Εθνική Ελλάδας με Αντίπαλο την Ιρλανδία

Θριάμβος και Πρόκληση για την Εθνική Ελλάδας με Αντίπαλο την Ιρλανδία


Η Εθνική Ελλάδας ετοιμάζεται να αντιμετωπίσει την Ιρλανδία την Κυριακή (13/10) για την 4η αγωνιστική του Nations League, μόλις λίγες ημέρες μετά την εντυπωσιακή νίκη ενάντια στην Αγγλία στο Γουέμπλεϊ. Ο ομοσπονδιακός προπονητής, Ιβάν Γιοβάνοβιτς, μίλησε σε μια συνέντευξη Τύπου για διάφορα θέματα, εστιάζοντας στην αναμέτρηση με τους Ιρλανδούς.

Ο Γιοβάνοβιτς ανέφερε ότι είναι σε διαδικασία δημιουργίας μιας ομάδας που θα αντικατοπτρίζει τη νοοτροπία και τα χαρακτηριστικά των Ελλήνων παικτών. Θεωρεί ότι η βελτίωση μπορεί να έρθει μόνο μέσω των παιχνιδιών και αναγνώρισε ότι η εμφάνιση κόντρα στην Αγγλία ήταν πολύ καλύτερη από τις προηγούμενες. «Δεν πρέπει να κρυβόμαστε. Ήταν εξαιρετική εμφάνιση απ’ όλους τους παίκτες», είπε, προσθέτοντας ότι η ομάδα φάνηκε ενωμένη σε όλες τις συνθήκες.

Αναφερόμενος για την Ιρλανδία, ο Γιοβάνοβιτς δήλωσε ότι πρόκειται για μια πολύ σοβαρή ομάδα που παλεύει σε κάθε αγώνα. Τόνισε την ανάγκη σεβασμού προς τους αντιπάλους και επεσήμανε πως η αναμέτρηση είναι απαιτητική, καθώς η Ιρλανδία έρχεται με καλή ψυχολογία. Αφού επισήμανε τη σημασία του γεμάτου γηπέδου, εξέφρασε τη χαρά του για την υποστήριξη του κόσμου.

Σχετικά με τις απουσίες των Τσιμίκα και Κωνσταντέλια λόγω ιώσεων, ευχήθηκε να είναι σε καλή κατάσταση και να συμμετάσχουν στην προπόνηση πριν από τον αγώνα. Όσον αφορά την ψυχολογία της ομάδας του, υπογράμμισε την ανάγκη για αυτοπεποίθηση και θάρρος σε δύσκολες καταστάσεις.

Ο ίδιος ανέφερε επίσης ότι η νίκη επί της Αγγλίας τους βάζει σε μια νέα διαδικασία και ότι είναι επιφορτισμένος με μεγάλες ευθύνες. «Προσπαθούμε να δείξουμε ότι είμαστε άξιοι της θέσης που κατέχουμε», δήλωσε, προσθέτοντας ότι η ομάδα πρέπει να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία για να πετύχει κάτι ξεχωριστό.

Πηγή: newsbeast.gr