Πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League η μεταγραφική περίοδος θα κλείνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος

Πρώτη φορά στην ιστορία της Premier League η μεταγραφική περίοδος θα κλείνει πριν την έναρξη του πρωταθλήματος


Η Premier League θα υιοθετήσει νέες ημερομηνίες για την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, καθώς οι ομάδες συμφώνησαν να ολοκληρώνεται αυτή πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Από το καλοκαίρι του 2025, η μεταγραφική περίοδος θα κλείνει στις 15 Αυγούστου. Με αυτόν τον τρόπο, οι ομάδες θα αποφύγουν την κατάσταση όπου παίκτες μπορεί να αγωνίζονται για μία ομάδα την 1η αγωνιστική και για άλλη την 2η, γεγονός που έθετε σε κίνδυνο την οργανωτικότητα και τη σταθερότητα των ομάδων.

Η πρόταση αυτή απαντά σε ένα διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές, καθώς οι μεταγραφές συνεχίζουν να πραγματοποιούνται ενώ το πρωτάθλημα έχει ήδη αρχίσει. Παράλληλα, υπάρχουν περιπτώσεις παικτών που δεν αγωνίζονται καθόλου λόγω επικείμενης μεταγραφής, προκειμένου να προστατευθούν από πιθανούς τραυματισμούς.

Το ίδιο θέμα απασχολεί και τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες, γεγονός που έχει προκαλέσει συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα αλλαγής των ημερομηνιών της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου σε όλα τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης.

Πηγή: newsbeast.gr