Ο Ολυμπιακός νίκησε το Περιστέρι και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ

Ο Ολυμπιακός νίκησε το Περιστέρι και προκρίθηκε στον τελικό του Σούπερ Καπ


Ο Ολυμπιακός κατάφερε να νικήσει το Περιστέρι με σκορ 79-74 στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ, εξασφαλίζοντας έτσι την πρόκριση στον τελικό της Κυριακής (29/9), όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναθηναϊκό. Το Περιστέρι, αν και βρέθηκε αντιμέτωπο με τη δυνατότητα του Ολυμπιακού, όπως η ευστοχία του αναφορικά με τα επιθετικά ριμπάουντ, κατάφερε να διατηρήσει επαφή με το σκορ από την αρχή.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα ξεκίνησε το παιχνίδι με την προσβασιμότητα των παικτών της, όπως οι Βεζένκοβ και Φουρνιέ, που ήταν καθοριστικοί στο πρώτο δεκάλεπτο. Παρά τις προκλήσεις από το Περιστέρι, οι «ερυθρόλευκοι» με 7 συνεχόμενους πόντους του Σάσα κατάφεραν να καταγράψουν τη νίκη στο πρώτο 10λεπτο με σκορ 22-19.

Στη δεύτερη περίοδο, ο Ολυμπιακός μπήκε δυναμικά με ένα γρήγορο 6-0, προηγούμενος με 28-19, όμως το Περιστέρι συνέχισε να είναι ανταγωνιστικό, χάρη στην ικανότητά του να ευστοχεί σε τρίποντα. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με σκορ 41-34 υπέρ του Ολυμπιακού.

Στην τρίτη περίοδο, ο Ολυμπιακός παρουσίασε μία πτώση στην απόδοσή του, με το Περιστέρι να καταφέρνει να προσπεράσει και να προχωρήσει σε +8 (53-61 στο 28′), προτού οι Πειραιώτες μειώσουν σε 60-63 στο τέλος της περιόδου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός αντεπίθεσε με τους Γουόκαπ και Βιλντόζα, κατόρθωσε να προσπεράσει ξανά και τελικά να διατηρήσει το προβάδισμα έως την ολοκλήρωση του αγώνα.

Τα δεκάλεπτα: 22-19, 41-34, 60-63, 79-74.
Πηγή: newsbeast.gr