Η Σημαντική Σκηνή Ο Μάριος Ηλιόπουλος και η Σχέση του με τη Γιουβέντους

Η Σημαντική Σκηνή Ο Μάριος Ηλιόπουλος και η Σχέση του με τη Γιουβέντους


Ο Μάριος Ηλιόπουλος, ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΚ, πρόσφατα απέκτησε το 3,5% των μετοχών της Γιουβέντους, όπως αναφέρεται σε ρεπορτάζ του worldenergynews.gr. Το ποσοστό αυτό, αν και μπορεί να φαίνεται μικρό, είναι σημαντικό λόγω του ότι η μετοχική σύνθεση της Γιουβέντους παραμένει σταθερή εδώ και χρόνια.

Η Γιουβέντους αποτελεί μια μοναδική περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, καθώς έχει τον ίδιο ιδιοκτήτη, την οικογένεια Ανιέλι, για πάνω από έναν αιώνα. Η FIAT είχε αγοράσει την πλειοψηφία των μετοχών της το 1923 και έκτοτε, μέσω της Exor, συνεχίζει να ελέγχει την ομάδα.

Αρχικά, η Exor φαίνεται να έχει στόχο την απομάκρυνση της Γιουβέντους από το χρηματιστήριο, και πριν αυτό συμβεί, ο Ηλιόπουλος αποφάσισε να επενδύσει. Η τελευταία επίσημη ενημέρωση του κλαμπ στις 30 Ιουνίου 2024 δείχνει τη μετοχική σύνθεση ως εξής: Exor 65,4%, Lindsell Train Ltd 10,1%, υπόλοιποι μέτοχοι 24,5%. Έτσι, η επένδυση του Ηλιόπουλου αποκτά επιπλέον αξία στο πλαίσιο μιας σπάνιας και σταθερής αγοράς όπως αυτή της Γιουβέντους.

Πηγή: newsbeast.gr