Η Κριτική στους Λι Κάρσλεϊ και η Ιστορική Νίκη της Εθνικής Ελλάδας κατά της Αγγλίας

Η Κριτική στους Λι Κάρσλεϊ και η Ιστορική Νίκη της Εθνικής Ελλάδας κατά της Αγγλίας


Ο βρετανικός Τύπος είναι ομόφωνα σε ζητήματα αναφορικά με τον Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος βρίσκεται στο στόχαστρο μετά την απογοητευτική εμφάνιση της Εθνικής Αγγλίας κόντρα στην ομάδα της Ελλάδας. Η ήττα, κατά γενική ομολογία, δεν είναι το μοναδικό θέμα κριτικής, αλλά κυρίως η κακή εικόνα της ομάδας που, παρά την κατοχή της μπάλας, δεν κατάφερε να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες. Οι εκφράσεις απογοήτευσης και οργής έχουν πλημμυρίσει τα social media, με πολλούς φιλάθλους να ζητούν την απομάκρυνση του Κάρσλεϊ από τη θέση του προπονητή.

Οι παίκτες των στοιχημάτων όχι μόνο εκφράζουν απογοήτευση αλλά και έχουν υποστεί σοβαρές οικονομικές απώλειες, καθώς ένας εξ αυτών έχασε γύρω μισό εκατομμύριο στερλίνες ποντάροντας στη νίκη της Αγγλίας. Ξεχωρίζει η κριτική κατά της τακτικής του Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος προσπάθησε να πειραματιστεί με ένα νέο σύστημα, το οποίο δοκίμασε μόλις 20 λεπτά στην προπόνηση πριν από τον αγώνα. Αυτή η κίνηση δεν λειτούργησε, αφήνοντας την ελληνική ομάδα να αποδράσει στις αντεπιθέσεις.

Η ελληνική ομάδα, υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, αποθεώνεται από τα ΜΜΕ, τα οποία κάνουν λόγο για εξαιρετική εμφάνιση και ιστορική νίκη, ενώ επισημαίνουν ότι αυτή ήταν η πρώτη φορά που η Ελλάδα νίκησε την Αγγλία. Η “Guardian” αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η νίκη ήταν δίκαιη και άξιζε στους Έλληνες παίκτες. Όλα τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται στις αδυναμίες και την αποτυχία του Λι Κάρσλεϊ, ο οποίος φαίνεται πως έχει χάσει την εμπιστοσύνη του κοινού.

Αναφορές στον Τζορτζ Μπάλντοκ έγιναν, επισημαίνοντας ότι η ομάδα του Γιοβάνοβιτς αγωνίστηκε με πάθος για να τιμήσουν τη μνήμη του. Το «Sky Sports» χρησιμοποίησε τη φράση «δίκαιη νίκη της Ελλάδας» και σημείωσε ότι η ήττα περιορίζει τις πιθανότητες του Κάρσλεϊ να παραμείνει στο τιμόνι της αγγλικής ομάδας. Η «Sun» τονίζει χαρακτηριστικά πως η ομάδα τράκαρε στον «ελληνικό τοίχο», ενώ η «Daily Mail» έκανε λόγο για «ελληνική τραγωδία» και αναφέρθηκε και στα τρία ακυρωθέντα γκολ της Αγγλίας λόγω οφσάιντ.

Πηγή: newsbeast.gr