Η Ελλάδα αγωνίζεται για τον Τζορτζ Μπάλντοκ με πάθος και αφοσίωση

Η Ελλάδα αγωνίζεται για τον Τζορτζ Μπάλντοκ με πάθος και αφοσίωση


Ο Τάσος Μπακασέτας, αρχηγός της Εθνικής Ελλάδας, επηρεασμένος από τον θάνατο του Τζορτζ Μπάλντοκ, μίλησε με πάθος στα αποδυτήρια πριν από τον αγώνα με την Αγγλία, καλώντας τους συμπαίκτες του να αγωνιστούν προς τιμήν του. Τόνισε την αφοσίωση και το θάρρος που απαιτούσε από όλους, αναδεικνύοντας τον Μπάλντοκ ως πρότυπο, που πάντα έβαζε την ομάδα του πάνω από όλα και θυσίαζε τη δική του υγεία.

Ο Δημήτρης Πέλκας δήλωσε ότι η ομάδα δεν ήθελε αρχικά να συμμετάσχει στον αγώνα εκείνο, αλλά δεν υπήρχε η δυνατότητα αναβολής, καθώς δεν υπήρχε διαθέσιμη ημερομηνία από την UEFA. Ανέφερε πως αφιέρωσαν τη νίκη τους στον φίλο τους Τζορτζ, προσθέτοντας ότι το ποδόσφαιρο περνά σε δεύτερη μοίρα σε τέτοιες περιστάσεις και ότι η απώλεια του Μπάλντοκ είχε επηρεάσει όλους τους παίκτες.

Ο Μπάλντοκ, πρώην αμυντικός της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 31 ετών, έπειτα από πνιγμό στην πισίνα του στην Αθήνα. Είχε αγωνιστεί 12 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, με την τελευταία συμμετοχή του να είναι στον αγώνα μπαράζ για το Euro 2024 εναντίον της Γεωργίας.

Μετά τη νίκη της Ελλάδας στο Γουέμπλεϊ, η ομάδα απέτισε φόρο τιμής στον Μπάλντοκ, με τον Βαγγέλη Παυλίδη να σκοράρει το νικητήριο γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Πέλκας υπογράμμισε τη δύσκολη ημέρα που είχαν όλοι οι παίκτες, επισημαίνοντας τη θλίψη τους, ενώ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Μπάλντοκ.

Πηγή: newsbeast.gr