Η Αποστολή του Ολυμπιακού για την Αντεπίθεση στο Europa League

Η Αποστολή του Ολυμπιακού για την Αντεπίθεση στο Europa League


Η πρεμιέρα του Ολυμπιακού στη φάση ομίλων του Europa League δεν κύλησε όπως θα ήθελε η ομάδα, καθώς οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν ήττα στη Γαλλία από τη Λιόν με 0-2. Την Πέμπτη (3/10, 19:45), η ομάδα του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ θα φιλοξενήσει την Μπράγκα στο «Γ. Καραϊσκάκης», επιδιώκοντας να κερδίσει τους πρώτους τρεις βαθμούς της διοργάνωσης. Το πορτογαλικό συγκρότημα, που καθοδηγεί ο πρώην προπονητής του Ολυμπιακού, Κάρλος Καρβαλιάλ, είναι ένα πειθαρχημένο και συμπαγές σύνολο που μάχεται έως το τελευταίο λεπτό, όπως φάνηκε από την ανατροπή και νίκη (2-1) επί της Μακάμπι Τελ Αβίβ στην πρεμιέρα της διοργάνωσης.

Ο Μεντιλίμπαρ καλείται να βελτιώσει την ομάδα του συγκριτικά με τις τελευταίες της εμφανίσεις. Το σύστημα 3-5-2 απέτυχε απέναντι στη Λιόν, και έτσι ο προπονητής αναμένεται να επιστρέψει στο 4-3-3, με την ελπίδα ότι αυτό θα οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Η ομάδα κατέγραψε και μια αποκρουστική εμφάνιση με τον Παναιτωλικό (0-0) και ήττα από τον Άρη (1-2), χάνοντας πολύτιμους βαθμούς στο πρωτάθλημα. Μάλιστα, η νίκη επί του Ατρόμητου (2-0) την περασμένη Κυριακή έδειξε κάποια σημάδια βελτίωσης, κυρίως λόγω των αλλαγών στην ενδεκάδα.

Για την επικείμενη αναμέτρηση, ο Μεντιλίμπαρ δεν έχει αποκαλύψει το πλάνο του, αλλά η αρχική ενδεκάδα αναμένεται να περιλαμβάνει τους Τζολάκη, Κοστίνια, Ρέτσο, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Ντάνι Γκαρθία, Τσικίνιο, Ροντινέι, Γουίλιαν και Ελ Κααμπί. Οι Ζέλσον Μαρτίνς, Μασούρας και Πιρόλα επέστρεψαν από τους τραυματισμούς τους, κάτι που διευκολύνει τις επιλογές. Ένα ερωτηματικό υπάρχει στη θέση του Γκαρθία, καθώς ο Μουζακίτης πραγματοποίησε καλή εμφάνιση εναντίον του Ατρόμητου, γεγονός που ενδέχεται να επηρεάσει την απόφαση του προπονητή. Κατά την ίδια στιγμή, ο Μαρτίνς μπορεί να ξεκινήσει, με τον Ροντινέι να μετακινείται στη δεξιά πλευρά της άμυνας.

Από την πλευρά της Μπράγκα, ο Κάρλος Καρβαλιάλ έχει στους νεαρούς Γιόνατας Νόρο και Ζοάο Βασονσέλος στην αποστολή, αλλά δεν μπορεί να υπολογίζει σε αρκετούς παίκτες λόγω τραυματισμών, όπως οι Ρόμπσον Μπαμπού, Πάουλο Ολιβέιρα, Ζοάο Μουτίνιο και Σαλαζάρ. Αντίστοιχα, αναμένονται να χρησιμοποιηθούν οι Ματέους Μαγκαλιάες, Τιάγκο Σα και Λούκας Χόρνιτσεκ ως τερματοφύλακες, με την αμυντική γραμμή να αποτελείται από τους Γκόμεζ, Φερέιρα, Μαρίν, Νιακατέ, και άλλους.

Πηγή: newsbeast.gr