Ειδική Βραδιά Αποχαιρετισμού στην Εθνική Ελλάδας για τον Τζορτζ Μπάλντοκ

Ειδική Βραδιά Αποχαιρετισμού στην Εθνική Ελλάδας για τον Τζορτζ Μπάλντοκ


Η Εθνική Ελλάδας θα αντιμετωπίσει την Ιρλανδία το βράδυ της Κυριακής (13/10, 21:45) για την 4η αγωνιστική του Nations League. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έρχεται από μια θρίαμβο στο Γουέμπλεϊ επί της Αγγλίας και επιθυμεί να σημειώσει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη, υποδεχόμενη τους Ιρλανδούς στο Καραϊσκάκη. Αυτή είναι η πρώτη εντός έδρας αναμέτρηση μετά τη δυσάρεστη είδηση του θανάτου του Τζορτζ Μπάλντοκ.

Η δήλωση του Μάκη Γκαγκάτση, προέδρου της ΕΠΟ, καταδεικνύει τη βαρύτητα της αποψινής αναμέτρησης, καθώς αποτελεί μια στιγμή αποχαιρετισμού για ένα σημαντικό μέλος της οικογένειας της Εθνικής Ομάδας. Ο Γκαγκάτσης αναφέρει: «Φίλες και φίλοι, ο Τζορτζ Μπάλντοκ, που τίμησε με υπερηφάνεια το εθνόσημο, δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Έφυγε αδόκητα λίγες ώρες πριν από την ιστορική νίκη της Ελλάδας στην Αγγλία, στη χώρα που γεννήθηκε. Είναι δύσκολο για τον καθέναν από εμάς να αποδεχτεί αυτή την ξαφνική απώλεια, ειδικά για τους συμπαίκτες του».

Πριν από μια εβδομάδα, οι διεθνείς μας απέδωσαν φόρο τιμής στη μνήμη του Τζορτζ κατά τη διάρκεια ενός μοναδικού αγώνα. Αυτή η νίκη δεν συνιστούσε απλώς μια αθλητική επιτυχία, αλλά ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και αξιοπρέπειας, γεμάτο συναισθηματικές εκρήξεις. Όλοι, με ραγισμένες καρδιές και δάκρυα στα μάτια, βρήκαν τη δύναμη να αγωνιστούν και να τιμήσουν τον Τζορτζ.

Ο Μάκης Γκαγκάτσης ολοκληρώνει τη δήλωσή του εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του προς την οικογένεια και τους δικούς του ανθρώπους, διαβεβαιώνοντας ότι η προσφορά του στην Εθνική Ομάδα δεν θα ξεχαστεί ποτέ. Υπογραμμίζει ότι η απουσία του θα είναι αισθητή, αλλά το πνεύμα και το παράδεισμά του θα συνοδεύουν την ομάδα σε κάθε αγώνα και σε κάθε προσπάθεια για ενότητα και αλληλεγγύη στο ποδόσφαιρο.

Πηγή: newsbeast.gr