Διαθέσιμες οι Δυνατότητες Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας και Αλλαγής Συνοδείας Ανηλίκων μέσω του Gov.gr Wallet

Διαθέσιμες οι Δυνατότητες Μεταβίβασης Εισιτηρίων Διαρκείας και Αλλαγής Συνοδείας Ανηλίκων μέσω του Gov.gr Wallet


Διαθέσιμη είναι μέσω της εφαρμογής Gov.gr Wallet η δυνατότητα για τους πολίτες να μεταβιβάσουν τα εισιτήρια διαρκείας τους για τους αγώνες ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Οι φίλαθλοι που έχουν ήδη ταυτοποιήσει ψηφιακά την ταυτότητά τους και έχουν προσθέσει το εισιτήριο διαρκείας στο ψηφιακό τους πορτοφόλι μπορούν να το μεταβιβάσουν εύκολα σε άτομο της επιλογής τους.

Για να πραγματοποιηθεί η μεταβίβαση, οι φίλαθλοι χρειάζεται να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα:
– Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet και επιλέγουν την καρτέλα των εισιτηρίων.
– Επιλέγουν το εισιτήριο διαρκείας τους.
– Κάνουν κλικ στο εικονίδιο επάνω δεξιά [⋮] και επιλέγουν την επιλογή “Μεταβίβαση”.
– Συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του ατόμου στο οποίο επιθυμούν να μεταβιβάσουν το εισιτήριο.
Αμέσως μετά, το άτομο που ανέφεραν παραλαμβάνει ειδοποίηση μέσω email, μπορεί να ανοίξει το Gov.gr Wallet και να αποδεχθεί την εισαγωγή του εισιτηρίου διαρκείας στο δικό του πορτοφόλι.

Η διαδικασία ανάκλησης του εισιτηρίου διαρκείας γίνεται από τον αρχικό κάτοχό του με παρόμοιο τρόπο. Οι φίλαθλοι που έχουν λάβει το εισιτήριο διαρκείας μπορούν να το χρησιμοποιήσουν μέχρι να ολοκληρωθεί η ανάκληση. Για να ανακτήσουν την πρόσβαση, οι κάτοχοι των μεταβιβασθέντων εισιτηρίων πρέπει να:
– Ανοίξουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet.
– Επιλέξουν το «ανενεργό» εισιτήριο διαρκείας τους.
– Επιλέξουν την «Ανάκληση» επάνω δεξιά [⋮] και θα επανακτήσουν τη δυνατότητα χρήσης του.

Επιπλέον, από σήμερα είναι διαθέσιμη μέσω του Gov.gr Wallet και η δυνατότητα αλλαγής συνοδείας ανηλίκου που κατέχει εισιτήριο διάρκειας. Οι κηδεμόνες των ανηλίκων θα πρέπει να κάνουν τα εξής:
– Ανοίγουν την εφαρμογή Gov.gr Wallet.
– Επιλέγουν το εισιτήριο διαρκείας του ανηλίκου.
– Κάνουν κλικ στην επιλογή «Αλλαγή Συνοδείας».
– Συμπληρώνουν τον ΑΦΜ του πολίτη που θα συνοδεύσει τον ανήλικο.
Το εν λόγω άτομο θα λάβει επίσης ειδοποίηση μέσω email και, αφού αποδεχθεί το αίτημα, το εισιτήριο θα προστεθεί στο ψηφιακό του πορτοφόλι.

Η διαδικασία για την αλλαγή συνοδείας και η ανάκληση πραγματοποιούνται με απλά βήματα και διασφαλίζουν τη διευκόλυνση των φιλάθλων. Η υπηρεσία αυτή έχει υλοποιηθεί στο πλαίσιο του νόμου για την ταυτοποίηση των εισιτηρίων των φιλάθλων μέσω του ψηφιακού πορτοφολιού και η απόφαση για τη συγκεκριμένη διαδικασία ανήκει στις Ποδοσφαιρικές και Καλαθοσφαιρικές Ανώνυμες Εταιρίες.

Πηγή: newsbeast.gr