Απαραίτητη η Επαγγελματική Διαιτησία για το Ελληνικό Μπάσκετ σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό

Απαραίτητη η Επαγγελματική Διαιτησία για το Ελληνικό Μπάσκετ σύμφωνα με τον Παναθηναϊκό


Ο Δημήτρης Κοντός, Διευθυντής Basketball And Communication της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, σημείωσε ότι η επαγγελματική διαιτησία στο ελληνικό μπάσκετ είναι επιτακτική ανάγκη για να βελτιωθεί το επίπεδο του αθλήματος στη χώρα. Οι «πράσινοι» πιστεύουν ότι η αναγκαία αυτή αλλαγή θα συμβάλει στην εξομάλυνση της ελληνικής διαιτησίας και στη βελτίωση της ποιότητας των αγώνων.

«Γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια από τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και από όλους τους συνεργάτες. Θα είναι κάτι το εντυπωσιακό», είπε ο Κοντός. Επίσης, αναμένει ότι η υλοποίηση αυτής της πρότασης θα φέρει νέα δεδομένα στο ελληνικό μπάσκετ, επιτρέποντάς του να πλησιάσει πρωταθλήματα άλλων χωρών, όπως το ισπανικό, προκειμένου να αποτελέσει καλύτερο πρότυπο για το μέλλον.

Ο Κοντός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την εξέλιξη του μπάσκετ στην Ελλάδα, υπογραμμίζοντας ότι το οργανωτικό κομμάτι είναι σε πολύ καλό δρόμο και ότι η αναβάθμιση της διαιτησίας αποτελεί μονόδρομο για την πρόοδο του αθλήματος. Ο ίδιος τόνισε ότι τα βήματα που γίνονται στο Παναθηναϊκό θα βοηθήσουν ώστε η ελληνική ομάδα να ξεχωρίζει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ.

«Το επόμενο βήμα είναι να μείνουμε ταπεινοί και να καταφέρουμε να διατηρηθούμε εκεί που είμαστε», πρόσθεσε σχετικά με την αγωνιστική κατάσταση της ομάδας, καταλήγοντας ότι η πρόταση για επαγγελματική διαιτησία αποτελεί ευκαιρία που δεν πρέπει να χαθεί.

Πηγή: newsbeast.gr