Ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ, Σπύρος Πνευματικός μίλησε σήμερα στο ραδιόφωνο 96,5 της Χαλκίδας και στον Δημήτρη Αποστόλου.

Πρωτόγνωρη χαρακτήρισε την κακοκαιρία, ο Βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, που έπληξε τις προηγούμενες μέρες την Εύβοια. «Αδιαμφισβήτητα απαιτείται κουράγιο και υπομονή και φυσικά η αρωγή της Πολιτείας για να μπορέσουν οι πληγέντες συμπολίτες μας να ανταποκριθούν στις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε ο Βουλευτής τα ευχολόγια δεν αρκούν. Στόχος είναι να μην βρισκόμαστε κάθε καλοκαίρι στον ίδιο παρονομαστή και στην πρώτη θεομηνία, πυρκαγιά, πλημμύρα κλπ να φτάνουμε σε αυτά τα άκρως δυσάρεστα αποτελέσματα, όπως είναι η καταστροφή περιουσιών ή και η απώλεια ανθρώπινων ζωών. Απαιτείται η άμεση δημιουργία ενός καλού οδικού δικτύου. Να φτιαχτεί επίσης ο περιφερικός δρόμος που χρόνια συζητάμε και γενικότερα να ολοκληρωθούν όλα τα έργα υποδομής αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κλπ που απαιτούνται.

«Να καθαριστούν τα ποτάμια ώστε να εκβάλουν ευκολότερα τα νερά στη θάλασσα. Να μεριμνήσουμε για τα μπαζωμένα ρέματα κλπ» και συμπλήρωσε, «δεν είναι η ώρα της απόδοσης των ευθυνών. Είναι η ώρα των έργων. Τις ευθύνες θα τις αποδώσουν οι αρμόδιοι φορείς. Εμείς, όλοι μας, έχουμε χρέος να καλλιεργήσουμε τόσο την ομαδική όσο και την ατομική ευθύνη. Να μην πετάμε ούτε το μικρό σκουπιδάκι από το αυτοκίνητο. Να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας να σέβονται και να αγαπούν το περιβάλλον»

«Πρέπει εξαρχής να εφαρμόζεται ο νόμος για να μην αντιμετωπίζουμε εκ των υστέρων αυτά τα σοβαρά προβλήματα, όπως γίνεται με τα αυθαίρετα, με τα μπαζωμένα ρέματα κλπ και να λάβουμε ως δεδομένο ότι ανά περιόδους έχουμε σημαντικά ισχυρά καιρικά φαινόμενα και από αυτά θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι να προφυλαχθούμε».

Ο κ Πνευματικός σημείωσε ότι πάρθηκαν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα από την Κυβέρνηση και αυτό είναι θετικό. Έκαναν αυτοψίες τρεις αρμόδιοι Υπουργοί. «Εμείς οι βουλευτές θα παρακολουθούμε και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία θα μεριμνήσουμε να εφαρμοστούν άμεσα τα εξαγγελθέντα μέτρα», είπε.

Κλείνοντας επανέλαβε ότι δυστυχώς σε βάθος χρόνου έχουν γίνει ελάχιστα έργα υποδομής στο νομό αλλά πλέον η ανάγκη να υλοποιηθούν είναι επιτακτική και αφορά όλους για να μην βρεθούμε πάλι στο ραδιόφωνο του χρόνου τέτοια εποχή να συζητάμε τα ίδια.

Πηγή: eviaportal.gr