Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 18 Μαρτίου 2021 και ώρα 12:00 στην πλατεία του ταχυδρομείου στην Χαλκίδα. Η ΕΛΜΕ διαμαρτύρεται για τη λειτουργία των σχολείων της Ειδικής Αγωγής στην Χαλκίδα.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της ΕΛΜΕ:

Έχει περάσει ήδη περισσότερο από ένας μήνας από την ημερομηνία ανακοίνωσης από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας για κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων εκτός αυτών της ειδικής αγωγής, σε έναν νομό που έχει χαρακτηριστεί υψηλού κινδύνου. Στο διάστημα αυτό καμία επιπλέον μέριμνα δεν έχει ληφθεί για τους/τις συναδέλφους/ισσες, εργαζόμενους/ες στις ΣΜΕΑΕΑ.

Για άλλη μια φορά η ειδική αγωγή παίζει το ρόλο του “φτωχού συγγενή”. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται περίτρανα πως η σχολική κοινότητα της ειδικής αγωγή–εκπαιδευτικοί, προσωπικό, παιδιά, γονείς-αποτελεί τα παιδιά “ενός κατώτερου Θεού”.

Όλοι όσοι εργάζονται στα ειδικά σχολεία, όλο το προσωπικό, παιδαγωγικό, επιστημονικό, βοηθητικό και καθαριότητας, στηρίζουν όλο αυτό το διάστημα τα παιδιά με αναπηρία, ακούραστα, με πλήρη συνείδηση του ρόλου τους.

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγουν να υποβαθμίσουν τη διασφάλιση της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες. Να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους. Όσο τα ειδικά σχολεία, στις περιοχές όπως η δική μας, μένουν ανοιχτά χωρίς να λαμβάνονται όλα τα αναγκαία μέτρα, τόσο οι κίνδυνοι θα μεγαλώνουν.

Η ΕΛΜΕ Εύβοιας, συμμετέχει στην πανελλαδική κινητοποίηση την Πέμπτη 18/3/2021 και στην τρίωρη στάση της ΟΛΜΕ από τις 8-11 π.μ. και προκηρύσσει άλλη μια τρίωρη στάση εργασίας από 11-2 μ.μ., ώστε να καλυφθεί όλο το εργασιακό ωράριο.
Η ΕΛΜΕ Εύβοιας και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας, μαζί με τους/τις συναδέλφους/ισσες των ΣΜΕΑΕΑ θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στην πλατεία Ταχυδρομείου (πίσω από τα Δικαστήρια) για τη λειτουργία των σχολείων της Ειδικής Αγωγής της πόλης μας. Ζητάμε να εξεταστεί σοβαρά πια η συνέχιση της λειτουργίας των ειδικών σχολείων, των σχολείων που όλοι ξέρουμε πως τα μέτρα προστασίας από την πλευρά των παιδιών είναι πολύ δύσκολο να τηρηθούν .

Απαιτούμε από την πολιτεία πριν είναι πολύ αργά:

  • Να υπάρξει μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα και της τήρησης όλων των υγειονομικών πρωτοκόλλων
  • Να διενεργηθούν οι εμβολιασμοί των εκπαιδευτικών και του προσωπικού άμεσα
  • Να διενεργούνται μαζικά, περιοδικά τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά
  • Να αυξηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς των μαθητών και να γίνεται αυστηρός έλεγχος για το αν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα
  • Για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία να συνεχίζονται οι αναγκαίες επιστημονικές παρεμβάσεις

Πηγή: eviaportal.gr