Η δημοτική παράταξη Δήμου Κύμης Αλιβερίου “Δημοτική Ενωτική Πρωτοβουλία” και ο επικεφαλής της Γεώργιος Θεοδώρου, για την ίδρυση Τμήματος Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Κύμη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής της παράταξης: Βαρύγδουπες δηλώσεις με πολλά like και συγχαρητήρια είδαμε πρόσφατα στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, για την ίδρυση Τμήματος Περιβάλλοντος από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου στην Κύμη. Αναφερόταν μάλιστα στο δελτίο Τύπου ότι η Διοίκηση του Δήμου είχε καταλήξει να λειτουργήσει το τμήμα αυτό στο κτίριο «Μυλωνοπούλειο» και για το σκοπό αυτό ο Αντιδήμαρχος της Δημοτικής Ενότητας Κύμης, έστειλε έγγραφο στο Μητροπολίτη Καρυστίας και Σκύρου, ζητώντας να παραχωρηθεί ο χώρος. Όλα έτοιμα δηλαδή.

Γιώργος Θεοδώρου

Γιώργος Θεοδώρου

Στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμπτης 11 Ιουνίου 2020, η Μείζονα Αντιπολίτευση ζήτησε ενημέρωση για το θέμα αυτό από το Δήμαρχο. Ο δήμαρχος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι: «Μέχρι στιγμής κάτι ουσιαστικό δεν υπάρχει. Δεν υπάρχει τίποτα εγγράφως. Οπότε δε χρειάζεται να το συζητήσουμε. Τίποτα περισσότερο. Εγώ δεν ξέρω πολλά πράγματα γιατί δεν έχω κανένα έγγραφο». Από τη μεριά του Αντιδημάρχου Κύμης ούτε λέξη στο Συμβούλιο. Γιατί άραγε;

Πώς είναι δυνατόν να στέλνεται έγγραφο στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη χωρίς να έχει εξασφαλιστεί το αίτημα;

Πώς αναφέρεται ότι «καταλήξαμε στο Μυλωνοπούλειο» χωρίς ο Δήμαρχος να γνωρίζει τίποτα; Χωρίς να έχει γίνει συζήτηση;

Ποιοι και πώς διαχειρίζονται τόσο σοβαρά θέματα με τόση προχειρότητα και επιπολαιότητα;

Γιατί έπρεπε να κοινοποιηθεί το έγγραφο που στάλθηκε στο Μητροπολίτη;

Μπορεί να γίνει Τμήμα άλλου Πανεπιστημίου, αφού στο Νομό υπάρχει το ΕΚΠΑ;

Είναι γνωστοί οι όροι και οι προϋποθέσεις για τη δημιουργία Τμήματος και αν αυτοί συντρέχουν στην προκειμένη περίπτωση;

Εμάς βέβαια, αυτή η πρακτική, δεν μας προκαλεί εντύπωση. Οργάνωση, υπευθυνότητα και σοβαρότητα χρειάζεται. Δυστυχώς φαίνεται πως αυτά λείπουν.

Πηγή: eviaportal.gr