Αρχική Πολιτική Άννα Παππά: Ευθύνη της δημοτικής αρχής οι καθυστερήσεις στα έργα

Άννα Παππά: Ευθύνη της δημοτικής αρχής οι καθυστερήσεις στα έργα

20
0

Αρχική/Πολιτική/Άννα Παππά: Ευθύνη της δημοτικής αρχής οι καθυστερήσεις στα έργα

  • Δημοτική Αγορά Χαλκίδας

Η υποψήφια δήμαρχος Χαλκιδέων Άννα Παππά επιρρίπτει ευθύνες στην δημοτική αρχή της Έλενας Βάκα για τις καθυστερήσεις σε σημαντικά έργα του δήμου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής της κ. Παππά:

Τη 1η Σεπτεμβρίου 2020 είχε υπογραφεί από την απερχόμενη Δήμαρχο Χαλκιδέων και την ανάδοχο εταιρεία, η σύμβαση εκτέλεσης του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ» στη Δ.Ε. Αρτάκης, προϋπολογισμού 7.285.000 ευρώ με Φ.Π.Α., έργο που είχε ενταχθεί με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Παγώνη.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου ήταν 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Έχουν περάσει σχεδόν 37 μήνες,το έργο δεν έχει παραδοθεί και το μουσικό σχολείο εξακολουθεί να βρίσκεται στη παλιά του έδρα.

Τη Τετάρτη 25 Αυγούστου 2021, είχε υπογραφεί η σύμβαση για το έργο «Αποκατάσταση, Ανάδειξη, Ανάπτυξη και Λειτουργική Επανένταξη της Δημοτικής Αγοράς της Χαλκίδας» από την απερχόμενη Δήμαρχο Χαλκιδέων και την ανάδοχο εταιρεία.

Το παραπάνω έργο, συμβατικού ποσού 7.397.177,27 ευρώ, περιλάμβανε εργασίες διαμόρφωσης σε όλα τα κτίρια της Δημοτικής Αγοράς και εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Αγοράς.

Το έργο είχε ενταχθεί επίσης με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Παγώνη.

Η συνολική προθεσμία εκτέλεσης του έργου, ήταν 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης.

Έχουν περάσει ήδη 25 μήνες και το έργο είναι στάσιμο, το εργοτάξιο κλειδωμένο, υπολείπεται μεγάλο ποσοστό του έργου και ουδείς γνωρίζει πότε θα παραδοθεί. Οι ευθύνες της Δημοτικής Αρχής Έλενας Βάκα για όλες αυτές τις καθυστερήσεις, είναι τεράστιες και πρέπει να αναζητηθούν.

Ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι οι τα έργα σταματούν, κατά κύριο λόγο, όταν δεν πληρώνονται οι λογαριασμοί και δεν γίνονται οι απαραίτητες ενέργειες για την εξασφάλιση χρηματοδότησης.
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή επέδειξε τεράστια ανεπάρκεια και αδυναμία σωστού σχεδιασμού υλοποίησης και έγκαιρης ολοκλήρωσης σημαντικών έργων για τον Δήμο Χαλκιδέων.

Όταν δεν υπάρχει σωστός σχεδιασμός αποπληρωμής των έργων γίνεται παύση εργασιών. Για να ολοκληρωθούν μακροπρόθεσμα, επιβαρύνουν οικονομικά, νέα χρηματοδοτικά προγράμματα, όπως το νέο ΕΣΠΑ, εις βάρος πάντα, ένταξης νέων πιθανών έργων πνοής για το Δήμο μας.

Πρέπει επιτέλους να μπει ένα τέλος στην αδράνεια και την ανεπάρκεια.

Η Άννα Παππά – ΝΕΑ ΠΟΛΗ θα είναι η νέα Δημοτική Αρχή, που και θα σχεδιάζει, και θα υλοποιεί και θα ολοκληρώνει εγκαίρως τα έργα του Δήμου Χαλκιδέων.

Θα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την έγκαιρη εξασφάλιση της χρηματοδότησης των έργων, μέσω της αυστηρής και συνεχούς παρακολούθησης των εργασιών, ώστε να μην παρατείνονται τα χρονοδιαγράμματα, χωρίς σοβαρούς λόγους.

Ακολουθείστε μας στο Google News

Μοιραστείτε το

Go to Top

Πηγή: eviaportal.gr