Την πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που επικρατεί μετά από τις συνεχόμενες κρίσεις – την καταστροφική πυρκαγιά, την πανδημία και την ακρίβεια – που βιώνουν οι επιχειρήσεις της Βόρειας Εύβοιας, αλλά και πιο συγκεκριμένα αυτές της Αιδηψού, συζητήσαν εχθές το βράδυ στην Ιστιαία ο βουλευτής Ευβοίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Μίλτος Χατζηγιαννάκης με τα μέλη της τοπικής ΟΜ και το Προεδρείο του Εμποροεπαγγελματικού Συλλόγου Αιδηψού.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε στη συνάντηση η κατάσταση είναι πραγματικά τραγική, μηδενικά έσοδα και ολοένα και περισσότερα έξοδα έχουν να αντιμετωπίσουν τα μαγαζιά. Ειδικά για την πυρόπληκτη Βόρεια Εύβοια χρειάζεται στοχευμένο πρόγραμμα ενίσχυσης και ένταξη των επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο με ευνοϊκότερα κριτήρια. Πέραν αυτού, δυστυχώς, οι εμμέσως πληττόμενες από την πυρκαγιά επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει ακόμα τίποτα από τα μέτρα.

Ενώ, ο Μίλτος Χατζηγιαννάκης σημείωσε ότι για την επιβίωση των επιχειρήσεων πρέπει να υπάρξει διαγραφή μέρους των χρεών που δημιουργήθηκαν μέσα στην πανδημία, 40 ως 60% μεσοσταθμικά και 120 δόσεις για το υπόλοιπο και γενναία επιδότηση ρεύματος. Ενώ, συγχρόνως πρέπει να υπάρξει ανασχεδιασμός του αναπτυξιακού νόμου ειδικά για τη Βόρεια Εύβοια, καθώς και των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, με στόχο οι επιχειρήσεις να αντέξουν και μετά τις αλλεπάλληλες κρίσεις.​

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr