Διαρκής Αεροπορική Σύνδεση Βρυξελλών – Αθήνας από τη Brussels Airlines

Διαρκής Αεροπορική Σύνδεση Βρυξελλών – Αθήνας από τη Brussels Airlines


Καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, η Brussels Airlines, ο εθνικός αερομεταφορέας του Βελγίου, θα πραγματοποιεί πτήσεις μεταξύ Βρυξελλών και Αθήνας. Πριν από αυτή την απόφαση, οι πτήσεις της προς τους ελληνικούς προορισμούς περιορίζονταν κυρίως στη θερινή περίοδο. Η αύξηση της ζήτησης για ταξίδια μεταξύ των δύο πόλεων, τόσο από την Ελλάδα προς τις Βρυξέλλες όσο και αντίστροφα, ήταν καθοριστική για αυτή την αλλαγή.

Η Brussels Airlines εκτελεί προγραμματισμένες πτήσεις σε 9 προορισμούς στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου 2024 της IATA, συμπεριλαμβανομένων δημοφιλών προορισμών όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος και το Ηράκλειο. Ωστόσο, η Αθήνα ξεχωρίζει καθώς προσελκύει τόσο τουριστικούς όσο και επαγγελματικούς επιβάτες. Στη συγκεκριμένη διαδρομή, οι επιβάτες προέρχονται κυρίως από τις Βρυξέλλες (62%).

Η Brussels Airlines, ως αεροπορική εταιρεία-κόμβος, επιτρέπει στους επιβάτες της να συνδέονται με το εκτεταμένο δίκτυό της στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών. Οι πιο διαδεδομένοι προορισμοί που επιλέγουν οι επιβάτες από την ελληνική αγορά περιλαμβάνουν πόλεις όπως η Τουλούζη, το Μάντσεστερ και το Γκέτεμποργκ.

Ο Jan Derycke, επικεφαλής Δικτύου και Προγραμματισμού της Brussels Airlines, ανέφερε την επιθυμία της εταιρείας να επεκτείνει τις συνδέσεις με όλες τις μεγάλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τονίζοντας ότι οι Βρυξέλλες προσφέρουν πληθώρα επιλογών και τον χειμώνα, όπως η χριστουγεννιάτικη αγορά τους.

Από την πλευρά του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, η Ιωάννα Παπαδοπούλου δήλωσε ότι η επέκταση των πτήσεων της Brussels Airlines ενισχύει τη διασυνδεσιμότητα μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών, προσφέροντας περισσότερες επιλογές και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Οι 4 εβδομαδιαίες πτήσεις προς Αθήνα για τη χειμερινή περίοδο 2024-2025 θα είναι προγραμματισμένες σε συγκεκριμένες ώρες και ημέρες, διευκολύνοντας έτσι τις μετακινήσεις.

Επιπλέον, η Brussels Airlines συνεργάζεται με την Aegean Airlines για κοινές πτήσεις, διασφαλίζοντας ότι οι επιβάτες έχουν πρόσβαση σε περισσότερες επιλογές και αναγκαίες υπηρεσίες. Πηγή: newsbeast.gr