Προχωρά η Διαγωνιστική Διαδικασία για την Παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας

Προχωρά η Διαγωνιστική Διαδικασία για την Παραχώρηση του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας


Μία προσφορά έχει υποβληθεί στη διαδικασία διαγωνισμού για την παραχώρηση του δικαιώματος διοίκησης, διαχείρισης και λειτουργίας του Διεθνούς Αεροδρομίου Καλαμάτας «Καπετάν Βας. Κωνσταντακόπουλος», όπως ανακοίνωσε το Υπερταμείο/Growthfund. Στον διαγωνισμό συμμετείχαν σημαντικοί τεχνικοί όμιλοι της χώρας και διεθνείς φορείς έργων αεροδρομίων, με στόχο την 40ετή σύμβαση παραχώρησης.

Η προσφορά υποβλήθηκε από την κοινοπραξία FRAPORT AG – DELTA AIRPORT INVESTMENTS A.E. – ΠΗΛΕΑΣ Α.Ε., η οποία περιλαμβάνει τις γερμανικές και ελληνικές εταιρείες. Η αξιολόγηση της προσφοράς θα αρχίσει άμεσα, ακολουθώντας τις προβλεπόμενες διαδικασίες, με τον στόχο να ανακηρυχθεί ο Προτιμητέος Επενδυτής μέχρι τα τέλη του 2024.

Βασικός στόχος του Υπερταμείου είναι η υλοποίηση μιας σειράς επενδύσεων, ενταγμένων σε ένα ολοκληρωμένο business plan, για την αναβάθμιση των υποδομών του αεροδρομίου. Παράλληλα, το Υπερταμείο θα αποκτήσει ποσοστό 10% στο μετοχικό κεφάλαιο της παραχωρησιούχου εταιρείας, με στόχο την ταχεία υλοποίηση του έργου, που θα ενισχύσει περαιτέρω το τουριστικό ρεύμα στη Μεσσηνία και ευρύτερα στη νότια Πελοπόννησο.

Πηγή: newsbeast.gr