Συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN στο Λουξεμβούργο με συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη

Συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN στο Λουξεμβούργο με συμμετοχή του Κωστή Χατζηδάκη


Σήμερα ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης θα επισκεφθεί το Λουξεμβούργο για να συμμετάσχει στις συνεδριάσεις του Eurogroup και ECOFIN. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Eurogroup, θα συζητηθούν θέματα όπως η ανταγωνιστικότητα της ευρωζώνης, η ευρωπαϊκή ένωση κεφαλαιαγορών και το ψηφιακό ευρώ. Επίσης, θα γίνει προετοιμασία για την επερχόμενη σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, που είναι προγραμματισμένη για 18 Οκτωβρίου.

Αύριο θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του ECOFIN, όπου οι υπουργοί θα ενημερωθούν σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης. Αναμένονται επίσης οι εγκρίσεις των αναθεωρημένων εθνικών σχεδίων της Πορτογαλίας και της Λιθουανίας. Στην ημερήσια διάταξη περιλαμβάνεται επίσης η ανάλυση του οικονομικού αντίκτυπου του πολέμου στην Ουκρανία, καθώς και ζητήματα που αφορούν το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο. Τέλος, θα συζητηθεί ο συντονισμός των ευρωπαϊκών θέσεων ενόψει της συνάντησης των υπουργών Οικονομικών και Κεντρικών Τραπεζιτών των G20, που θα πραγματοποιηθεί στις 23-24 Οκτωβρίου, καθώς και της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από 21 έως 26 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, αναμένονται συμπεράσματα του Συμβουλίου όσον αφορά τη χρηματοδότηση για το κλίμα, ενόψει της 29ης διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP29) που θα διεξαχθεί 11-22 Νοεμβρίου. Στο περιθώριο των συνεδριάσεων, ο κ. Χατζηδάκης θα έχει επαφές με Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Πηγή: newsbeast.gr