Ο Ολυμπιακός ξεκινά με ήττα στην Euroleague μετά από αμυντικό λαθός στο φινάλε

Ο Ολυμπιακός ξεκινά με ήττα στην Euroleague μετά από αμυντικό λαθός στο φινάλε


Ο Ολυμπιακός αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα κατά τη διάρκεια του τελευταίου πενταλέπτου στον αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 82-71 στην πρεμιέρα της Euroleague. Η τουρκική ομάδα εκμεταλλεύτηκε την αδυναμία των “ερυθρόλευκων” και έκανε ένα επιμέρους σκορ 17-6, κλείνοντας την αναμέτρηση με θετικό αποτέλεσμα.

Η διαφορά στον τομέα των ριμπάουντ ήταν καθοριστική, καθώς ο Ολυμπιακός μάζεψε μόλις 24 ριμπάουντ σε σύγκριση με τα 44 της Φενέρ. Επίσης, η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα είχε προβλήματα στην επιθετική της αποτελεσματικότητα, με ποσοστά 4/20 από την γραμμή των τριών πόντων και μειωμένη αμυντική συνέπεια στο τέλος.

Στην αρχή του παιχνιδιού, η Φενέρμπαχτσε, παρά τον τραυματισμό του Σκότι Γουίλμπεκιν, πήρε γρήγορα προβάδισμα, δείχνοντας κυριαρχία. Οι “ερυθρόλευκοι” κατάφεραν να ισορροπήσουν το παιχνίδι, με κεντρικό ρόλο τον Σάσα Βεζένκοβ. Στη δεύτερη περίοδο, η άμυνα του Ολυμπιακού βελτιώθηκε και η επίθεση δυναμώθηκε, οδηγώντας τους να περάσουν μπροστά στο σκορ.

Ωστόσο, στην τρίτη περίοδο, οι Πειραιώτες υπέπεσαν σε λάθη που έδωσαν την ευκαιρία στη Φενέρ να επανακαταλάβει το προβάδισμα. Παρά την προσπάθεια των παικτών όπως ο Μόουζες Ράιτ και ο Σακίελ ΜακΚίσικ, η τελική τους προσπάθεια να ανατρέψουν το σκορ δεν απέδωσε, κυρίως λόγω επιθέσεων από την αντίπαλη ομάδα.

Η αναμέτρηση έληξε με τεχνική ποινή για τον ΜακΚίσικ και τρίποντα που εκτέλεσε η Φενέρ, προσφέροντας στην τουρκική ομάδα μια αποφασιστική νίκη. Η ένταση στο τέλος του παιχνιδιού μεταξύ των προπονητών Γιώργου Μπαρτζώκα και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν επηρέασε το αποτέλεσμα, καθώς οι γηπεδούχοι κέρδισαν δίκαια.

Πηγή: newsbeast.gr