Έγκριση της εξαγοράς της ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ ΑΕ από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Έγκριση της εξαγοράς της ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ ΑΕ από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ από την Επιτροπή Ανταγωνισμού


Η Επιτροπή Ανταγωνισμού ανακοίνωσε την έγκριση της εξαγοράς της εταιρείας ΠΙ ΕΝΤ ΣΙ ΝΤΙΒΕΛΟΠΜΕΝΤ ΑΕ από την ΤΕΡΝΑ ΑΕ, σύμφωνα με την απόφαση 858/2024. Η εξαγορά σχετίζεται με τις αγορές μεγάλων δημόσιων και ιδιωτικών κατασκευαστικών έργων.

Η έγκριση δόθηκε ομόφωνα και σύμφωνα με το άρθρο 6 του Ν. 3959/2011, στον τομέα των κατασκευών. Κατά τη διάρκεια της αξιολόγησης, η Επιτροπή εξέτασε τις πιθανές οριζόντιες επιπτώσεις της συμφωνίας και διαπίστωσε ότι η αύξηση του μεριδίου της νέας οντότητας που προκύπτει από την εξαγορά είναι ελάχιστη, δεδομένου ότι το μερίδιο της επιχείρησης-στόχου προστίθεται στο μερίδιο της ΤΕΡΝΑ.

Επιπλέον, η πλειονότητα των ανταγωνιστών που ρωτήθηκαν δεν διατύπωσε ανησυχίες σχετικά με εμπόδια εισόδου στον κατασκευαστικό κλάδο, υποδεικνύοντας ότι οι επιπτώσεις της εξαγοράς στην αγορά θα είναι ανύπαρκτες. Η Επιτροπή, με βάση τη γενική διενέργεια της αξιολόγησής της, κατέληξε ότι η συγκέντρωση πληροί τις απαιτήσεις λειτουργίας του ανταγωνισμού.

Η απόφαση αυτή εντάσσεται στο νομικό πλαίσιο του Ν. 3959/2011, και διαπιστώθηκε ότι δεν προκαλεί σοβαρές αμφιβολίες ως προς την συμβατότητά της με τις συνθήκες του ανταγωνισμού στις συγκεκριμένες αγορές.

Πηγή: newsbeast.gr