Καθηγητής Γιώργος Γιαγλής στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Πολιτικής των Reality Labs της Meta

Καθηγητής Γιώργος Γιαγλής στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Πολιτικής των Reality Labs της Meta


Ο Καθηγητής Γιώργος Μ. Γιαγλής, που είναι Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου για το Μέλλον (IFF) στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στο Συμβουλευτικό Συμβούλιο Πολιτικής των Reality Labs της Meta. Το συγκεκριμένο συμβούλιο προσφέρει στην Meta πολύτιμες πληροφορίες και καθοδήγηση για την ηθική και υπεύθυνη ανάπτυξη του metaverse, εστιάζοντας σε περίπλοκα θέματα δημόσιας πολιτικής καθώς η εταιρεία συνεχώς καινοτομεί σε προηγμένες τεχνολογίες και υλικά.

Η συμμετοχή του ΙFF στο Policy Advisory Council της Meta είναι σημαντική και θα βοηθήσει στην πρόοδο προς ένα πιο ανοιχτό και περιεκτικό metaverse. Αυτό το όραμα ταυτίζεται με την αποστολή του συμβουλίου αλλά και με τα ερευνητικά ενδιαφέροντα του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Αξιοσημείωτο είναι ότι το UNIC/IFF έχει ξεκινήσει το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα στο Metaverse παγκοσμίως, ένα διεπιστημονικό πρόγραμμα το οποίο διδάσκεται διαδικτυακά, αποσκοπώντας να προετοιμάσει επαγγελματίες στους τομείς του metaverse.

Το MSc in Metaverse, μέρος της Πρωτοβουλίας Ανάπτυξης του Ανοικτού Metaverse (Open Metaverse Initiative – OMI) του Πανεπιστημίου, έχει σχεδιαστεί για να εκπαίδευσει καινοτόμους και επαγγελματίες σε τομείς όπως ο σχεδιασμός και η διαχείριση του metaverse. Η πρωτοβουλία OMI βασίζεται στη δεκαετή εμπειρία του Πανεπιστημίου στην εκπαίδευση για το Blockchain και τα ψηφιακά νομίσματα.

Ο Καθηγητής Γιαγλής είναι γνωστός για το έργο του στον τομέα του Web3, του blockchain και του metaverse. Έχει επιμεληθεί τα ακαδημαϊκά προγράμματα MSc in Blockchain & Digital Currency και MSc in Metaverse και είναι μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Πολιτικής των Reality Labs της Meta. Έχει δημοσιεύσει δώδεκα βιβλία και περισσότερες από 150 επιστημονικές εργασίες, ενώ είναι και Αρχισυντάκτης στην ενότητα Blockchain Technologies του περιοδικού Frontiers in Blockchain.

Πηγή: newsbeast.gr