Ο σύλλογός Πολιτιστικών Δεσμών Κύμης για να τιμήσει την 200η επέτειο του 1821 προγραμμάτισε για το φετινό- και δύσκολο όπως εξελίχθηκε- καλοκαίρι να παρουσιάσει τρεις δραστηριότητες:

Η πρώτη ομιλία έγινε στις 10 Ιουλίου 2021 με ομιλητή τον παγκοσμίως αναγνωρισμένο Πολιτικό Επιστήμονα, καθηγητή του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης κ. Στάθη Καλύβα. Την ομιλία του και την υψηλού ήθους και επιπέδου συζήτηση που ακολούθησε την έχει βιντεοσκοπήσει ο κ Νίκος Καπελέρης και έχουμε σκοπό σύντομα να σας την αποστείλουμε.

Η δεύτερη ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο στις 21 Αυγούστου 2021 και ώρα 21:00 με τον Καθηγητή Ιστορίας και Θεωρίας της Ιστοριογραφίας του ΕΚΠΑ κ. Βαγγέλη Καραμανωλάκη με θέμα «Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821 ΚΑΙ ΟΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΙ ΤΗΣ ΣΤΑ ΔΙΑΚΟΣΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ»

Με την τρίτη δραστηριότητά η Θεατρική Ομάδα των Π.Δ για την 200η επέτειο της Ανεξαρτησίας πρόκειται να παρουσιάσει με δραματοποιημένες αφηγήσεις σημαντικά κείμενα του απελευθερωτικού αγώνα. Στη δραματοποίηση συνοδεύει και παρεμβαίνει επί σκηνής ζωντανή ορχήστρα από ντόπιους μουσικούς με μουσική υπόκρουση, ηχητικά και τραγούδια.

Όμως οι παραστάσεις που ήταν να παρουσιαστούν κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου,  μεταφέρθηκαν για το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, αρχίζοντας το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 20:30 από το Θέατρο του Λαογραφικού Μουσείου Κύμης.

Σ’ όλες τις εκδηλώσεις θα τηρηθούν όλα τα επικαιροποιημένα υγειονομικά μέτρα μεταξύ των οποίων κυρίως επιβάλλεται η χρήση μάσκας.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr