Ο βουλευτής Κυριάκος Βελόπουλος συζήτησε στην Βουλή το θέμα που έχει προκύψει για τους εργαζόμενους με προβλήματα υγείας που παραμένουν απλήρωτοι στην Χαλκίδα από τον ΕΦΚΑ.

Ακολουθεί το κείμενο:

Κύριε Υπουργέ,
Δεχόμαστε διαμαρτυρίες από πολίτες της Χαλκίδας σχετικά με το θέμα των αναρρωτικών αδειών από την εργασία τους, τις οποίες χρειάζονται και δεν μπορούν να λάβουν λόγω έλλειψης γιατρών και ελλιπούς στελέχωσης της επί τούτου επιτροπής, στο αρμόδιο τμήμα του ΕΦΚΑ Χαλκίδας. Όπως χαρακτηριστικά καταγγέλλουν, δεν υπάρχει στην περιοχή τους υγειονομική επιτροπή, καθώς, ο ένας εκ των 2 γιατρών συνταξιοδοτήθηκε, ενώ ο δεύτερος ανήκει σε ευπαθείς ομάδες, με αποτέλεσμα, ο εργαζόμενος κόσμος της περιοχής να παραμένει απλήρωτος. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα εγκύου γυναίκας, η οποία, λόγω προβλημάτων εγκυμοσύνης, χρειάζεται αναρρωτική άδεια και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί, λόγω της έλλειψης γιατρού.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Προτίθεσθε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες, ώστε το ανωτέρω υπηρεσιακό κλιμάκιο του «ΕΦΚΑ» να στελεχωθεί με το απαραίτητο σε αριθμό και ειδικότητες υγειονομικό προσωπικό προς εξυπηρέτηση των αναγκών της τοπικής κοινωνίας;

Ο Ερωτών Βουλευτής
ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Πηγή: eviaportal.gr