Το 13ο διεθνές σεμινάριο-συνάντηση για το Ρεμπέτικο, θα πραγματοποιηθεί 17-24 Ιουλίου 2022 στη Σκύρο, με τη συνεργασία του Μουσείου Φαλτάιτς, του ΠΕ.Α.Π του Δήμου Σκύρου και του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκύρου «Ανεμόεσσα».

Το Σεμινάριο-συνάντηση, μαζί με τις παράλληλες και ανοιχτές στο κοινό εκδηλώσεις του, τις ομιλίες σχετικά με το ρεμπέτικο τραγούδι, τις απολαυστικές βραδιές με ρεμπέτικη μουσική στις γραφικές ταβέρνες του νησιού, την ρεμπέτικη συναυλία το Σάββατο 23 Ιουλίου 2022 στο Θέατρο Φαλτάιτς καθώς και άλλα μουσικά δρώμενα είναι ένας θεσμός ο οποίος ξεπερνά τα όρια της Ελληνικής επικράτειας. Επί πλέον, έχει καταδείξει την ανάγκη διατήρησης και προβολής του ρεμπέτικου τραγουδιού, ως μιας από τις βασικές διαχρονικές συνιστώσες του αστικού λαϊκού μας πολιτισμού, ιδιαίτερα μετά την αναγνώριση και εγγραφή του Ρεμπέτικου στον κατάλογο της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ανθρωπότητας της UNESCO.

Η ομαδική εθελοντική μας προσπάθεια βασίζεται στην αγάπη μας για την αστική λαϊκή μουσική μας παράδοση, η οποία μας οπλίζει με κέφι, μεράκι και δύναμη για να ξεπερνάμε πολλές δυσκολίες που παρουσιάζονται. Μαζί με τους παλαιούς και νέους φίλους μας, συνεχίζουμε το μουσικό μας ταξίδι στην όμορφη Σκύρο.

Η μουσική ενώνει και απελευθερώνει…

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr