Στο μέτωπο της πυρκαγιάς στο δήμο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας μετέβη ο βουλευτής Ευβοίας της ΝΔ Σπύρος Πνευματικός, για να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί και τις ανάγκες που υπάρχουν.

Ο κ. Πνευματικός συναντήθηκε εκεί με τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας κ. Γιώργο Τσαπουρνιώτη και συζήτησαν σχετικά με την πορεία της πυρκαγιάς και τις ενέργειες που γίνονται, σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, για να τεθεί υπό έλεγχο.

Στη συνέχεια, επικοινώνησε με τους αρμόδιους υπουργούς και ζήτησε την άμεση και μεγαλύτερη δυνατή ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στην περιοχή.

«Πραγματικά, μόνο θλίψη προκαλεί η εικόνα της περιοχής. Υπάρχει τρομακτική καταστροφή στο φυσικό περιβάλλον και στις περιουσίες των ανθρώπων. Ευτυχώς, δεν έχουν χαθεί ανθρώπινες ζωές και αυτό είναι το μόνο θετικό.

Γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον έλεγχο της φωτιάς σε συντονισμό με την Πολιτική Προστασία, όπως ενημερώθηκα από τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Φάνη Σπανό και τον Δήμαρχο Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας Γιώργο Τσαπουρνιώτη.

Δυστυχώς, η κατάσταση εξακολουθεί να είναι κρίσιμη. Επικοινώνησα ξανά με τους αρμόδιους Υπουργούς, μετέφερα την εικόνα στην περιοχή και απηύθυνα κι εγώ έκκληση να βοηθήσουν με όποιες δυνάμεις είναι διαθέσιμες για να αποφευχθεί η ολική καταστροφή.

Οι δυνάμεις της πολιτικής προστασίας, η πυροσβεστική, η αστυνομία, οι εθελοντές, οι εργαζόμενοι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και του Δήμου Μαντουδίου – Λίμνης – Αγίας Άννας από την πρώτη στιγμή κατέβαλαν και καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον έλεγχο της πυρκαγιάς, υπό αντίξοες καιρικές συνθήκες, και τους αξίζουν συγχαρητήρια.

Προτεραιότητα είναι οι ανθρώπινες ζωές, για αυτό και εξαρχής έγινε συντονισμένη προσπάθεια για την ταχεία εκκένωση των περιοχών και των χωριών που είναι σε κίνδυνο, με τη βοήθεια του 112.

Αυτή τη στιγμή, δίνεται πραγματικά μάχη για να προστατευτεί η περιοχή. Ελπίδα όλων μας είναι σύντομα να τεθεί υπό έλεγχο η καταστροφική αυτή πυρκαγιά και να μην κινδυνέψουν ζωές και περιουσίες» δήλωσε ο βουλευτής.

Ακολουθείστε μας στο Google News Πηγή: eviaportal.gr